İstanbul Mutfağında Ahenk ve Lezzet

İstanbul Mutfağında Ahenk ve Lezzet

Kent tarihçisi ve restoratör mimar Doğan Kuban’ın deyimi ile "İstanbul’un tarihi, bir coğrafi mekânın zaman içinde görkemli açılımıdır.”

Bir ucu Çin’de, bir ucu Roma’da…Bir ucu Kuzey Afrika’da, bir ucu Balkanlardadır…İstanbul Doğu-Batı sentezinin simgesi, tarihi buluşmaların temellendiği evrensel bir mekândır. Bu mekânın mutfağı da kültürlerin, inançların, farklı toplumsal yapıların buluşmaları ve sürekliliğinin görkemli bir açılımıdır.

Tatları, sofraları, ikramları, çeşnileri, kurumları, perhizleri, bayramları, kültürler ve tarihi arka planı ile İstanbul mutfağı dünden bugüne ‘Ahenk ve Lezzet’tir… (2 baskı)



Hazırlanyan                                                                    Şengül G. Aydıngün
 
Grafik Tasarım                                                                Latif Çekinkaya

Fotoğraflar                                                                      Ece Oğultürk
 
Yayın Dili                                                                         İngilizce 

Yayın No                                                                         2021 - 10

Yayınlayan                                                                      İstanbul Ticaret Odası
 

 

 

 


 

 

 

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
İstanbul Mutfağında Ahenk ve Lezzet 9786051378367 İstanbul Mutfağında Ahenk ve Lezzet

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.