İstanbul Mutfağında Ahenk ve Lezzet & Istanbul Cuisine: A Harmony of Flavors (2 Cild)

İstanbul Mutfağında Ahenk ve Lezzet & Istanbul Cuisine: A Harmony of Flavors (2 Cilt)

Kent tarihçisi ve restoratör mimar Doğan Kuban’ın deyimi ile "İstanbul’un tarihi, bir coğrafi mekânın zaman içinde görkemli açılımıdır.”
Bir ucu Çin’de, bir ucu Roma’da…Bir ucu Kuzey Afrika’da, bir ucu Balkanlardadır…İstanbul Doğu-Batı sentezinin simgesi, tarihi buluşmaların temellendiği evrensel bir mekândır. Bu mekânın mutfağı da kültürlerin, inançların, farklı toplumsal yapıların buluşmaları ve sürekliliğinin görkemli bir açılımıdır.

Tatları, sofraları, ikramları, çeşnileri, kurumları, perhizleri, bayramları, kültürler ve tarihi arka planı ile İstanbul mutfağı dünden bugüne ‘Ahenk ve Lezzet’tir…



Hazırlanyan                                                                    Şengül G. Aydıngün
 
Grafik Tasarım / Graphic Design                                Latif Çekinkaya

Fotoğraf / Photography                                              Ece Oğultürk
 
Yayın Dili                                                                       Türkçe / İngilizce


Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
İstanbul Mutfağında Ahenk ve Lezzet & Istanbul Cuisine: A Harmony of Flavors (2 Cild) 7FNRV3HDL3 İstanbul Mutfağında Ahenk ve Lezzet & Istanbul Cuisine: A Harmony of Flavors (2 Cild)

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.