İstanbul Mutfağında Ahenk ve Lezzet & Istanbul Cuisine: A Harmony of Flavors (2 Cild)
Kent tarihçisi ve restoratör mimar Doğan Kuban’ın deyimi ile "İstanbul’un tarihi, bir coğrafi mekânın zaman içinde görkemli açılımıdır.”
Bir ucu Çin’de, bir ucu Roma’da…Bir ucu Kuzey Afrika’da, bir ucu Balkanlardadır…İstanbul Doğu-Batı sentezinin simgesi, tarihi buluşmaların temellendiği evrensel bir mekândır. Bu mekânın mutfağı da kültürlerin, inançların, farklı toplumsal yapıların buluşmaları ve sürekliliğinin görkemli bir açılımıdır.
Tatları, sofraları, ikramları, çeşnileri, kurumları, perhizleri, bayramları, kültürler ve tarihi arka planı ile İstanbul mutfağı dünden bugüne ‘Ahenk ve Lezzet’tir…
Hazırlanyan Şengül G. Aydıngün
Grafik Tasarım / Graphic Design Latif Çekinkaya
Fotoğraf / Photography Ece Oğultürk
Yayın Dili Türkçe / İngilizce